Bambuhieronta

Bambuhieronnan hoitava vaikutus: erilaisten hierontatekniikoiden käyttö ja lämpöiset bambukepit, reutouttavat kehon syvimpiä kerroksia ja luovat tehokkasti rentoutusta ja kehon tasapainoa.

Keppien lämpö tunkeutuu lihasten syviin kerroksiin, vaikuttaen kehon sisäisiin energiavirtoihin ( Chi ) ja tuoden esille kehon fysiologisia muutuksia, lisäten siten tasapainoa sekä keholle että mielelle.

Hieronta on täydellinen tapa hoitaa kehoa ja mieltä. Bambukeppien yhdistäminen hierontaan voimistaa kosketuksen vaikutusta.

Lämmitetty bambuhieronta on hoito, joka yhdistää erimittaiset ja kokoiset lämpimät kepit käyttäen rullaavia ja vääntöliikkeitä tarjoten kokonaisvaltaisen syvien kudosten hieronnan, jonka voi yhdistää perinteiseen urheiluhierontaan tai syväkudosten hierontaan.

Bambu

Bambu on ikivihreä kasvi, vaikka se muistuttaa puuta, se on osa ruohokasveja, joka muistuttaa maissia ja sokeriruokoa. Sen maine muodostuu nöyrästä ja pehmeästä ulkoasusta ja kyvystä kasvaa vaativissakin olosuhteissa. Itämaisessa kultuurissa bambu symboloi voimaa, hedelmällisyyttä, nuoruutta, runsautta ja rauhaa.

Yli 1000 eilaista bambulajiketta löytyy ympäri maailman, 64 % näiden alkuperästä on LounaisAasiasta. Ainoastaan 3 lajiketta on alkuperäisesti Amerikasta ja 440 lajiketta Latinalaisesta Amerikasta.

Bambu on nopeimmin kasvava kasvi, 30 - 120 senttimetriä 24 tunnin syklissä. Kuitenkin, moni asia vaikuttaa kasvun nopeuteen, kuten lajike, kasvuolosuhteet ja ilmasto. Tämä kasvi käyttää myös omaa energiaansa kasvattaakseen lisää runkoja.

Bambu on erittäin ekologinen kasvi. Se imee hiilidioksiidia ja luovuttaa yli 35 % enemmän happea kuin tavallinen metsäpuu. Bambun ollessa ikivihreä kasvi, se säilyttää lehtensä ympäri vuoden, tuottaen siten enemmän happea kuitenkin kasvaen ilman ylimääräisiä ravinteita ja suoja-aineita.

Bambulla on tärkeä rooli kiinalaisessa kultuurissa. Se on enemmän kuin kasvi ihmisten elämässä. Bambua on käytetty yli 5000 vuotta monenlaisissa jokapäiväisissä asioissa, kuten ruoka, lääkintä ja kotitaloustavarat, aina rakennuksiin asti.

Bambun käyttö hieronnassa

Uudenlaisena hierontana, lämmin bambukeppihieronta esiteltiin ensimmäisen kerran Spa-hoitona vuonna 2004 hieroja Natalie Cecilian toimesta. Ranskalaisyntyinen Natalie aloitti bambukeppien käytön osana hänen Thai-hierontaansa. Natalie toimii hierojana Sarasotassa, Floridassa.

Tian Di Bambu hieronta

Ernesto Ortiz LMT, CST Tian Di ( kiinalainen "taivas ja maa") bambuhieronnan kehittäjä, yhdistää hierontaan perinteisen kiinalaisen lääketieteen ( TCM )viittä elementtiä: vesi, tuli, maa, metalli ja tuuli. Hän yhdistää hierontaan myös perinteistä kuivakuppausta - helpottamaan seisovaa tai puuttuvaa energiaa ( Chi ti Qi ) kehossa. Gua shu periaatetta ( myrkkyjen poisto ) käytetään myös hieronnassa, jossa painetta käytetään iholle vetoina, elvyttäen verenkiertoa ja myrkkyjen poistoa kehosta.

Hyödyt

Bambu on yksilöllinen materiaali, jonka pinta sisältää silicaa eli piioksidia. Tämä muodostaa ulkoisen kristallimaisen matrixin, joka aktivoituu oikeissa olosuhteissa. Kristallimainen matriksi tuo esille kaksi erilaista ominaisuutta: piezosähkö ja pyrosähkö. Piezosähkö aktivoituu paineesta ja pyrosähkö lämmöstä. Uskotaan, että nämä kaksi ominaisuutta tuottavat, fyysisellä tasolla, bambukeppien tuottamat parantavat ominaisuudet.

Yhteenveto lämpimän bambukeppihieronnan fyysisistä vaikutuksista

- lihasjumien väheneminen

- kivun väheneminen

- kuona-aineiden poistumisen nopeutuminen

- lihasten ja nivelien joustavuuden lisäntyminen

- lynfakierron vilkastuminen

- stressin helpottuminen

- energian ja elinvoiman lisääntyminen

- hidastaa hengitystä - rentoutuminen lisääntyy

- ihon pehmeys lisääntyy

- voimakas mutta pehmeä, bambukeppi sopeutuu täydellisesti kehon muotoihin, löytäen syvien lihasten kireydet

Oireet, jotka hyötyvät lämpöisistä bambukepeistä

- krooninen särku ja kiputilat

- selkäkivut

- hengitysteiden ongelmat

- päänsärky ja migreeni

- niveltulehdus tai nivelreuma

Terveys ja turvallisuus

Kondraindikaatiot eli vasta-aiheet:

- hieronnan yleiset vasta-aiheet

- korkea verenpaine

- sydänsairaudet

- tarttuvat taudit

- tulehdukset

- leikkaus, loukkantuminen

raskaus - ensimmäinen kolmannes

- suonikohjut

- syöpä ( jopa 2 vuoden varoaika )

- avoimet haavat ja tuoreet mustelmat